Rodzice lub prawni opiekunowie opłatę dokonują bezpośrednio u intendenta najpóźniej do 10 dnia każdego miesiąca

 

Spożywanie posiłków przez uczniów odbywa się w systemie zmianowym, zgodnie z ustalonym harmonogramem.

 

8.00-  (śniadanie dla grup A, E, F)

8.30 (śniadanie dla grup B, C, D)

10.35 – obiad (klasa 1a, 1b, 1c, 2a, 2b)

11.00 – obiad (grupa przedszkolna A, E, F)

11.35 – obiad (klasa 3a, 3b, 3c, 4a, 4b, 5a, 5b, 5c)

12.00 – obiad (grupa przedszkolna B, C, D)

12.35 – obiad (klasy: 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b)

12.50- podwieczorek (grupy przedszkolne A, E, F)

13.10- podwieczorek (grupy przedszkolne B, C, D)

STOŁÓWKA SZKOLNA


- Za bezpieczeństwo dzieci podczas spożywania posiłków w stołówce odpowiedzialne są: szkoła- osoba do tego wyznaczona, przedszkole – nauczyciel i woźna.

- spożywanie posiłków przez uczniów odbywa się w systemie zmianowym, zgodnie z ustalonym harmonogramem.

- uczniowie powinny spożywać posiłki w małych grupach

- podczas przechodzenia do jadalni grupy nie powinny się mijać

- osoby stołujące się mogą wejść do stołówki dopiero po upewnieniu się, że:

            - poprzednia grupa wyszła ze stołówki,

            - pracownik obsługi wykonał zabiegi higieniczno- sanitarne polegające na dezynfekcji blatów stołów i poręczy krzeseł,

            - pomieszczenie zostało wywietrzone.

 - przed wejściem do stołówki uczniowie zobowiązani są dokładnie umyć ręce wodą z mydłem, zgodnie z instrukcją poprawnego mycia rąk.

- uczniowie powinni wchodzić do stołówki jeden za drugim, w bezpiecznej odległości i bez pośpiechu, zajmować wyznaczone miejsce przy stołach,

- po posiłek uczniowie przychodzą „gęsiego”, z zachowaniem odpowiedniego odstępu, bez tłoczenia się przy stanowisku wydawania posiłków. Po zjedzeniu pierwszego dania , uczniowie odnoszą talerz i wracają po drugie danie do stanowiska wydawania posiłków.

  • - uczniowie klas 1-5 otrzymują zupę

    - uczniowie klas 6-8 zupę nakładają sobie sami z zachowaniem zasad bezpieczeństwa.

    - w grupie przedszkolnej za bezpieczeństwo dzieci na stołówce odpowiedzialni są nauczyciele i woźna oddziałowa.

    - porządku w stołówce pilnuje intendent

    - Posiłki uczniom wydaje jedna/dwie osoby zaopatrzone w jednorazowe rękawiczki i maseczkę.

    - posiłki podawane są uczniom na talerzach umytych w temperaturze min.60 0 C z dodatkiem detergentu lub wyparzane.

    - pracownik obsługi dezynfekuje blaty stołów i poręczy krzeseł, przygotowując stołówkę na wejście kolejnej grupy.

Ważne dokumenty